lördag 14 april 2012

Gott av cassava rot!

Igår lagade jag till friterade cassava eller manioca rot som det också heter. Detta är otroligt gott och efter att svärmor har visat hur man gör så provade jag nu själv för första gången, det gick fin fint. 

Om du vill prova på gör du så här:
Skala och skär roten i stora bitar, akta tassarna roten är mycket hård. Koka bitarna i väl saltat vatten. Se till att slänga skalet, tvätta händer och skärbräda etc. då roten innehåller blåsyra och är giftig att ätas rå. Låt inte detta avskräcka då en massa människor på denna jord lever på dena rot. 
När bitarna är genomkokta men fortfarande fasta hälls vattnet av. Nu kan man skära till mindre bitar om man vill. Sedan friteras bitarna tills de är gyllenbruna, detta tar ca 10 minuter. Jag fick dela upp bitarna på 2 omgångar då det inte fick plats med allt i pannan. Salta och avnjut!! 


Cassava rot med och utan skal

Skär i stora bitar och koka till mjuk

Häll av vattnet och gör mindre bitar

Friteras

Fritera tills gyllenbruna


Färdiga att avnjutas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar