lördag 21 juli 2012
Gott!
Egen plockade jordgubbar doppade i smält choklad, kan det bli godare? Jag försöker att pränta in sådana här sommar minnen så jag har något att leva på under de kalla månaderna.
Sista minuten paket inslagning
En pom-pom blir alltid festligt om man inget annat har att dekorera paketet med.
Denna är gjord av ikea servetter.
torsdag 14 juni 2012
Dop
Här har vi haft dop av minsta dottern med 18 gäster.
Så här blev dukningen.
Till 6 st blomvaser köpte jag 2 billigare buketter med blandande blommor och rosor, som jag sedan blandade med syrener från trädgården, det blev både ekonomiskt och fint att blanda på det sättet. På servetten står en Ferrero rocher pralin med en fjäril ovanpå, ett sista minuten piff som gav det lilla extra.
Vi dukade upp på den inglasade altanen, och fast det var ruggigt kallt ute vart det trevligt och varmt där.
En litet minne fick gästerna med sig när de gick.
I det lilla paketet ligger det blåklocka frön att plantera. De fick även ett kort på lillan som döptes. Det blommiga är ett kuvert vikt av present papper som allt låg i.
fredag 4 maj 2012
Pärlor
tisdag 17 april 2012
Solskens korgar
Nu har jag sytt fler tygkorgar. Dessa har ett stelt vlieselin (påstrykbar förstärkning) inuti.
De är vändbara och skall användas till leksaks förvaring. En av dem fick ett handtag mest på prov.
Jag hade tänkt att lägga upp en beskrivning på hur man gör men hittade en bra här som ni kan titta på, nu följde jag inte detta mönster själv men tycker att det ser bra ut.
Ett litet tips
Jag älskar saladslök! Och har nyligen förstått att om man sätter ner knippet i vatten så fortätter det att växa fast man klipper av lökens topp. Man bör byta vattnet ungefär varje dag eller när man kommer ihåg. Detta knippe har jag använt flitigt i 2 veckor, nu får vi se hur länge det håller.
lördag 14 april 2012
Gott av cassava rot!
Igår lagade jag till friterade cassava eller manioca rot som det också heter. Detta är otroligt gott och efter att svärmor har visat hur man gör så provade jag nu själv för första gången, det gick fin fint.
Om du vill prova på gör du så här:
Skala och skär roten i stora bitar, akta tassarna roten är mycket hård. Koka bitarna i väl saltat vatten. Se till att slänga skalet, tvätta händer och skärbräda etc. då roten innehåller blåsyra och är giftig att ätas rå. Låt inte detta avskräcka då en massa människor på denna jord lever på dena rot.
När bitarna är genomkokta men fortfarande fasta hälls vattnet av. Nu kan man skära till mindre bitar om man vill. Sedan friteras bitarna tills de är gyllenbruna, detta tar ca 10 minuter. Jag fick dela upp bitarna på 2 omgångar då det inte fick plats med allt i pannan. Salta och avnjut!!
onsdag 11 april 2012
Sytt
Gjorde mig just en sån här....ingen aning vad det kallas för. Förvaringspåse eller skål i tyg är det iallafall. Det var även lite förvirring angående vad den skulle användas till här hemma som ni ser haha! Kul och lätt att sy så det blir nog många fler.
DIY
Tycker själv att jag var finurlig när jag kom på svaret på mitt problem, det fattades en hållare när jag tränade på crosstrainern här hemma. Då fixade jag till denna av en tom sköljmedelsflaska. Här ska nu iphonen sitta när jag tränar!
torsdag 5 april 2012
Påsk pynt
Idag provar jag att blogga från nya telefonen. Här kommer bilder på våra fluffiga kycklingar och Påsk "trädet" som står på vår inglasade altan.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)